Wie is Skillzs

Alle kinderen verdienen het om lekker in hun vel te zitten en zorgeloos kind te zijn. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Soms zorgt bepaald gedrag ervoor dat opgroeien en opvoeden niet zo gemakkelijk gaat. Voor het gezin, maar ook voor het kind zelf is dat natuurlijk niet prettig. Als afgestudeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (jeugdzorgwerker) ben ik ervan overtuigd dat ieder kind de ‘skills’ heeft om zich op een goede manier te ontwikkelen, wanneer de juiste handvatten worden aangereikt. Grotere organisaties zijn vaak minder flexibel en voeren vooral gesprekken met kinderen en hun ouders. Ik besloot om het anders te doen, gerichte gespreksvoering, maar tegelijkertijd samen actief met kinderen bezig zijn.

Ik heb ervaren dat sport en spel enorm kunnen bijdragen aan het behalen van doelen, inzicht krijgen in problemen en het uiten van emoties. Ik besloot dus mijn ervaring als sportinstructrice en theaterdocente te gebruiken voor de ideale combinatie tussen hulpverlening, sport en spel. Een belangrijke vraag die ik altijd aan kinderen stel is: Waar ben jij goed in? Ik ben namelijk van mening dat juist die eigenschappen en talenten nuttig zijn om te werken aan de problemen waar jullie tegenaan lopen. We focussen samen op het positieve en de doelen die u en uw kind willen bereiken.

Ik begeleid kinderen, jongeren en gezinnen, waarbij er sprake is van gedragsproblemen, beperkingen en/of opvoedproblemen. Waar mogelijk gebruik ik sport en spel om inzicht te krijgen in het gedrag van kinderen en een ingang te vinden om hierover te praten. Of het nu kickboksen, bootcamp, dansen, spelen of schaken is, het gaat erom dat kinderen zich er prettig bij voelen. Ik begeleid uw kind en gezin in de thuissituatie of op locatie en stem de hulpverlening af op de hulpvraag en uw wensen.

Skillzs helpt je graag verder.
Neem vrijblijvend contact op per mail of telefoon.

Bas is 10 jaar en gaat naar het speciaal onderwijs. Hij is vaak druk en vindt het lastig om zijn emoties te uiten. Hierdoor kan hij snel boos worden. Op school heeft hij weinig vrienden. De juffrouw heeft aangeven dat Bas regelmatig gepest wordt. Thuis speelt hij graag computer spelletjes. De computer moet hij echter delen met zijn broertje en zusje. Wanneer zijn moeder zegt dat zijn computertijd voorbij is, kan Bas erg boos worden. Laatst heeft hij de muis kapot gegooid. Bas zijn moeder heeft daarom begeleiding van Skillzs aangevraagd. Samen met de begeleider werkt Bas aan het uiten van emoties, het aangeven van grenzen en zijn zelfbeeld. De ouders van Bas hebben wekelijks een gesprek over de voortgang van Bas. Daarnaast krijgen zij handvatten voor de thuissituatie aangeboden. Het gaat nu al een stuk beter met Bas. Hij wordt minder snel boos en is zelfs vrienden geworden met de buurjongen.

bas - Skillzs
Ga naar de inhoud