Voor wie?

De begeleiding van Skillzs is ideaal voor kinderen en jongeren die hulp nodig hebben, maar waarbij de inzet van enkel gesprekken geen vruchten afwerpt. Daarnaast kan er gekozen worden voor ambulante hulpverlening, waarbij de begeleiding thuis plaatsvindt of begeleiding op een locatie van Skillzs.

Skillzs richt zich op kinderen van 4 t/m 18 jaar waarbij sprake is van:
– gedragsproblemen;
– gedragsstoornissen;
– gebrekkig zelfvertrouwen/pesten;
– gameverslaving;
– laag verstandelijke beperking.

Denk hierbij aan:
– agressieregulatie en omgaan met emoties door middel van kickboksen;
– vergroten van weerbaarheid door middel van pedagogische spellen en visualisatie;
– omgaan met angsten door middel van creatieve middelen;
– inzetten van een pictogrammensysteem ter vergroting van de structuur thuis.

Skillzs vindt dat belangrijke personen voor het kind betrokken dienen te worden bij de begeleiding. Denk aan het ouders, broers/zussen en leerkrachten. Het systeem van het kind zal daarom altijd onderdeel zijn van de begeleiding.

Om aan de slag te gaan met Skillzs heb je slechts een verwijzing nodig van je huisarts, het CJG (gemeente) of het sociaal wijkteam uit je buurt! Beschikking over een persoonsgebonden budget? Ook dan kan Skillzs begeleiding aanbieden.

“Bas is 10 jaar en gaat naar het speciaal onderwijs. Hij is vaak druk en vindt het lastig om zijn emoties te uiten. Hierdoor kan hij snel boos worden. Op school heeft hij weinig vrienden. De juffrouw heeft aangeven dat Bas regelmatig gepest wordt. Thuis speelt hij graag computer spelletjes. De computer moet hij echter delen met zijn broertje en zusje. Wanneer zijn moeder zegt dat zijn computertijd voorbij is, kan Bas erg boos worden. Laatst heeft hij de muis kapot gegooid. Bas zijn moeder heeft daarom Skills training aangevraagd. Samen met de trainer werkt Bas aan het uiten van emoties, het aangeven van grenzen en zijn zelfbeeld. De ouders van Bas hebben wekelijks een gesprek over de voortgang van Bas. Daarnaast krijgen zij handvatten voor de thuissituatie aangeboden. Het gaat nu al een stuk beter met Bas. Hij wordt minder snel boos en is zelfs vrienden geworden met de buurjongen.”