Begeleiding voor kinderen bij een scheiding in Breda

Een scheiding is een pijnlijke periode voor het hele gezin. Kinderen hebben hier soms grote moeite mee, maar uiten dit niet altijd op een directe manier. Soms zie je slaapproblemen, woedeaanvallen, overmatige angst of problemen op school. Omdat het fijn is om iemand van buitenaf te hebben die hier ervaring mee heeft, bieden we bij Skillzs begeleiding voor kinderen bij een scheiding, in Breda en omgeving.

Begeleiding voor kinderen bij een scheiding, in Breda e.o.

Skillzs biedt hulp aan kinderen van 4 t/m 18 jaar die last hebben van de gevolgen van een scheiding. Als ouder heb je al een heleboel zaken te regelen, en heb je je eigen verdriet en emoties, en kinderen voelen dat aan. Terwijl ze wel de onzekerheid voelen, en waarschijnlijk met vragen rondlopen. Niemand wil dat een kind het gevoel heeft dat hij moet kiezen tussen zijn ouders, daarom is het een goed idee om een kind zoveel mogelijk buiten de praktische kanten en eventuele problemen van een echtscheiding te laten. Dat is echter niet altijd even makkelijk. Om deze reden is het fijn om een deskundige van buitenaf voor het kind in te schakelen, waarbij het kind zijn hart kan luchten en die hem kan helpen bij het proces van de scheiding te verwerken. Wij bieden deskundige begeleiding voor kinderen bij een scheiding, in Breda en omstreken.

echtscheiding pagina 2 1 - Skillzs

Voorkom gedragsproblemen

Als gevolg van een echtscheiding kunnen kinderen afwijkend gedrag vertonen, en er kunnen gedragsproblemen ontstaan. Deze gedragsproblemen uiten zich op verschillende manieren. Het ene kind krijgt opnieuw last van verlatingsangst en wil hierdoor het liefst dicht bij (één van de) ouders blijven. Het andere kind krijgt last van woedeaanvallen of vertoont problemen op school. Sommige kinderen trekken zich volledig terug. Zowel voor jou als voor je kind kan het fijn zijn om te praten met een deskundige, die een luisterend oor biedt en tips en adviezen kan geven.

Omgaan met emoties en loyaliteit

echtscheiding - Skillzs

Skillzs begeleidt op een positieve manier

Samen met jouw kind gaan we tijdens de individuele begeleidingsmomenten aan de slag in een werkboek, waarin alle gebeurtenissen worden bijgehouden waar een kind mee te maken krijgt op het moment dat er een echtscheiding plaatsvindt. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het omgaan met emoties en loyaliteit, door middel van sport en spel. Kinderen kunnen zich boos, angstig, verdrietig of machteloos voelen, omdat hun ouders gaan scheiden. Jongere kinderen zijn sneller angstig. Opeens verdwijnt het vertrouwde leven en is onbekend wat er komen gaat. Jongeren kunnen zich onbegrepen voelen en zich tegen hun ouders gaan afzetten. Tijdens de begeleiding leert het kind te communiceren met zichzelf, ouders en anderen met behulp van doe-opdrachten voor het kind en zijn gezin.

Met het hele gezin

Naast begeleiding voor het individuele kind, besteedt Skillzs aandacht aan het gezin waarbinnen het kind opgroeit. Samen met ouders wordt gekeken naar wat het kind in de thuissituatie of op school nodig heeft, om eventueel zijn gedrag te veranderen en op een goede manier te leren omgaan met de echtscheiding.

Een frisse start

Een echtscheiding is pijnlijk, maar biedt ook een frisse start. Om dat in goede banen te leiden, bieden we begeleiding voor kinderen bij scheiding, in Breda en omgeving. De begeleiding vindt plaats thuis of op locatie, op basis van een indicatie van jouw eigen huisarts, het centrum voor jeugd en gezin (CJG) of het sociaal wijkteam. Daarnaast kan de begeleiding plaatsvinden op basis van persoonsgebonden budget (PGB).

Wil jij jouw kind aanmelden of wil je meer informatie?
Skillzs helpt je graag verder.

Neem vrijblijvend contact op per mail of telefoon.

Ga naar de inhoud