Begeleiding voor kinderen bij pesten in Breda en omgeving

Pesten gebeurt helaas nog steeds. Kinderen die gepest worden gaan niet meer graag naar school, naar de BSO, naar de sportvereniging of een andere plaats waar hij voorheen met plezier naar toe ging, zitten niet lekker in hun vel en gedragen zich anders. Dat kunnen allemaal tekenen van pesterijen zijn, wat als ouder lastig is om mee om te gaan. Skillzs biedt deskundige begeleiding voor kinderen bij pesten, in Breda en omgeving.

Skillzs biedt begeleiding voor kinderen bij pesten, in Breda e.o.

Natuurlijk wil je als ouders niets liever dan dat je kind gelukkig is. Helaas kan pesten roet in het eten gooien. Soms is het dan goed om de hulp van een deskundige van buitenaf in te schakelen om jouw kind weerbaarder te maken. Skillzs helpt kinderen weerbaarder te worden. Tijdens de individuele begeleidingsmomenten wordt er aandacht besteed aan het eigen lichaam, emoties, kwaliteiten en grenzen aangeven. Er wordt geoefend met het aannemen van een sterke houding en een krachtige stem. We bieden deskundige begeleiding voor kinderen bij pesten, in Breda en omgeving. Daarbij betrekken we ook de ouders.

Slachtoffer van pesten

Niet elk kind staat even sterk in zijn schoenen. Sommige kinderen voelen zich angstig of onzeker, waardoor zij zich niet optimaal kunnen ontwikkelen. Deze gevoelens kunnen het gevolg zijn van pestgedrag van andere kinderen. Emotioneel is dit voor een kind zwaar, en er kunnen zelfs lichamelijke klachten ontstaan. Pesten kan overal plaatsvinden: op school, de sportclub, speelterrein en zelfs online.

pesten knop 1 - Skillzs
Skillzs biedt een extra steuntje in de rug

Pestgedrag is lastig te doorbreken

Een pester zoekt een kind niet uit omdat hij stom, lelijk of onaardig is. Een pester zoekt een kind uit omdat hij weet dat dat kind last heeft van het pestgedrag. Daarnaast voelt een pester zich sterk en stoer door de groep om hem heen. Hij geniet van zijn machtspositie. Wanneer jouw kind laat zien dat hij moeite heeft met het pestgedrag, dan houdt hij dat pesten in stand. Daarom heeft weerbaarheid een hoofdrol in onze begeleiding.

Niet elke ouder weet dat zijn kind gepest wordt

Soms ben je op de hoogte van het pesten van je kind, maar er zijn ook kinderen die zich hiervoor schamen. Als ouder weet je dan niet precies wat er aan de hand is met je kind.

De volgende signalen bij je kind kunnen het gevolg zijn van pesten:

Bij Skillzs bieden we deskundige begeleiding voor kinderen bij pesten, in Breda en omgeving. We doen dit altijd op een positieve manier. Het kind leert zijn eigen mening te geven, grenzen aangeven, oplossingen bedenken en hulp vragen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van sport, spel en creatieve middelen. We gaan situaties uittekenen waar het kind last van heeft en deze oefenen door middel van spellen en weerbaarheidsoefeningen. Uiteraard betrekken we ook de ouders in ons traject.

Neem contact met ons op

Skillzs helpt je graag verder.
Neem vrijblijvend contact op per mail of telefoon.

Neem contact met ons op

De begeleiding vindt plaats thuis of op locatie, op basis van een indicatie van jouw eigen huisarts, het centrum voor jeugd en gezin (CJG) of het sociaal wijkteam. Daarnaast kan de begeleiding plaatsvinden op basis van persoonsgebonden budget (PGB). Wil jij jouw kind aanmelden voor begeleiding bij pesten in Breda en omgeving, of wil je meer informatie? 

Ga naar de inhoud