SKJ Geregistreerd
Geregistreerd jeugdhulpaanbieder WBO
SKJ Geregistreerd – Geregistreerd jeugdhulpaanbieder WBO
Is het bij jullie de laatste tijd niet meer zo gezellig thuis? Zijn er regelmatig discussies of ruzies? Kan jouw kind niet meer stoppen met gamen? Is hij zo bang om alleen thuis te zijn, dat jij als ouder nergens meer naartoe kunt? Is het naar bed gaan elke avond een strijd of komt jouw puber zijn bed niet uit? Luistert je kind niet meer naar jou? Weet je niet meer wat je nog kunt doen, om het gedrag van jouw kind te veranderen?
Het is erg vervelend, wanneer het thuis niet goed gaat. Als ouder wil je je kind graag zo goed mogelijk opvoeden. Dat is niet altijd makkelijk. Elke ontwikkelingsfase van een kind, vraagt weer wat nieuws van ouders. Soms is het lastig om in te schatten wat jouw kind nodig heeft.
Bovendien kunnen gedragsproblemen zorgen voor extra moeilijkheden in de opvoeding. Je kunt op den duur aan jezelf gaan twijfelen, omdat je niet meer weet wat je nog kunt doen aan de problemen thuis. Het is dan ook niet gek, wanneer jij als ouder tijdelijk wat hulp nodig zou hebben bij de opvoeding.
Wanneer er problemen thuis zijn, kan dit verschillende oorzaken hebben. Enerzijds kan je kind bijzonder gedrag vertonen, waardoor het opvoeden voor jou een extra moeilijk opgave wordt. Dagelijkse situaties kunnen een strijd worden en op den duur voel je je meer politieagent als ouder.
Duidelijke grenzen en regels stellen is vaak nodig om het lastige gedrag te laten afnemen, maar soms lukt het ouders niet meer om het kind te corrigeren. Het kind luistert niet meer naar zijn ouders en het lastige gedrag blijft bestaan.
Voorbeelden waarbij het gedrag van een kind voor ouders extra lastig zijn:
Naast gedrag van het kind zelf, kan je als ouder vastlopen in de opvoeding van je kind. Je kunt aan jezelf twijfelen, waardoor het je niet lukt om consequent te zijn en grenzen te stellen.
Als gevolg hiervan krijgt jouw kind teveel vrijheid. Zijn gedrag wordt steeds moeilijker te corrigeren. Wanneer het daarnaast op een ander gebied niet zo lekker loopt, kan je het opvoeden als zwaar gaan ervaren. Misschien zit je in een echtscheiding, ben je in de schulden terecht gekomen, heb je last van psychische problemen of een laag verstandelijke beperking.
Wellicht heb je in jouw omgeving weinig mensen, die je kunnen ondersteunen. In dat geval sta je er alleen voor. Waarschijnlijk ga je in eerste instantie op zoek naar simpele opvoedtips, op internet of in je directe omgeving. Wanneer deze tips niet meer helpen, kan tijdelijke opvoedondersteuning een oplossing bieden.
Samen gaan we kijken wat jouw kind, jij en andere gezinsleden nodig hebben, om de
moeilijkheden aan te pakken. Eerst gaan we met jullie in gesprek, om erachter te komen welke momenten lastig zijn. Vervolgens vinden er een aantal observatiemomenten plaats, zodat we dit ook in de praktijk kunnen zien.
Hierna brengen we samen het probleem in kaart. Wanneer dit duidelijk is, gaan we ons focussen op mogelijke oplossingen. We gaan praktisch aan de slag, door middel van oefenen op moeilijke momenten en werkopdrachten. Tijdens gesprekken worden situaties nabesproken, waarbij we kijken wat er de volgende keer anders zou kunnen.
Er wordt aandacht besteed aan jouw weerbaarheid als ouder, jouw eigen emoties en de communicatie tussen partners.
De opvoedondersteuning vindt bij voorkeur plaats in combinatie met begeleiding aan het kind, omdat gedragsproblemen en opvoedproblemen vaak in elkaar verweven zitten. Op deze manier wordt er op alle gebieden tegelijk gewerkt en zal het opvoeden en opgroeien snel weer vanzelf gaan.
De begeleiding vindt plaats thuis of op locatie, op basis van een indicatie van jouw eigen huisarts, het centrum voor jeugd en gezin (CJG) of het sociaal wijkteam. Daarnaast kan de begeleiding plaatsvinden op basis van persoonsgebonden budget (PGB).
Wil jij jouw kind aanmelden of wil je meer informatie? Vul dan bijgaand contactformulier in of neem direct contact op via 06-26941478.
Begeleiding en groepstraining, op een leuke manier! Door middel van sport, spel en creatieve middelen gaan we samen aan de slag.