Begeleiding voor kinderen met een negatief zelfbeeld in Breda en omgeving

Een kind met een negatief zelfbeeld trekt zich vaak terug bij nieuwe dingen, durft niet veel alleen te doen, zoekt weinig sociale contacten, is soms extreem bang om een fout te maken en is vaak onzeker, verlegen of faalangstig. Skillzs helpt, door begeleiding voor kinderen met een negatief zelfbeeld, in Breda en omgeving.

Begeleiding voor kinderen met een negatief zelfbeeld in Breda en omgeving

Als ouder wil je graag dat je kind zelfverzekerd in het leven staat. Natuurlijk is ieder kind wel eens onzeker, en tot op zekere hoogte is dit normaal en gezond. Het wordt wel lastig wanneer je kind bepaalde situaties gaan vermijden, liever thuis blijft of geen ‘nee’ durft te zeggen uit angst voor een reactie. Voor jou als ouder kan dit erg frustrerend zijn. Je kunt je geneigd voelen om het probleem voor je kind op te lossen, maar hier zal hij uiteindelijk niets van leren. Wanneer simpele tips je kind niet voldoende helpen is het goed om de hulp van een deskundige van buitenaf in te schakelen om jouw kind weerbaarder te maken.

Negatieve gedachten verbannen

Onzekerheid kan een kind beperken in zijn ontwikkeling. Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, denkt negatief. Hij zal gedachten hebben zoals: ‘niemand vindt mij leuk’, ‘ik kan niets’ en ‘ik ben dom’. Het kind zal in deze gedachten geloven, ook al zijn deze niet realistisch. Hierdoor voelt hij zich somber.

Naast negatieve gedachten, kun je aan de volgende signaleren merken dat je kind een negatief zelfbeeld heeft:

Doorbreek de vicieuze cirkel

Wanneer een kind het idee heeft dat hij niets kan, zal hij zich ook niet zeker genoeg voelen om nieuwe dingen te gaan ontdekken, waardoor hij ook niet leert van nieuwe ervaringen. Op deze manier komt je kind in een vicieuze cirkel terecht. Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te doorbreken, zodat je kind zich weer optimaal kan ontwikkelen. Skillzs biedt hierbij deskundige begeleiding voor kinderen met een negatief zelfbeeld, in Breda en omgeving.

Trots op jezelf zijn

Skillzs bouwt aan zelfvertrouwen

Skillzs kan jouw kind helpen om een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens de begeleidingsmomenten leert het kind wie hij zelf is, wat hij goed kan en wat hij minder goed kan. Hij leert om te gaan met zijn negatieve gedachten en deze om te zetten naar positieve gedachten, door middel van creatieve opdrachten. We oefenen met het zelfstandig aangaan van uitdagingen, maar ook met het vragen van hulp op momenten dat dit écht nodig is. Alle kleine stappen zullen we vieren, zodat je kind leert om te gaan met complimenten. Zo leert hij om trots op zichzelf zijn.

Begeleiding voor ouders

Skillzs kan jouw kind helpen om een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens de begeleidingsmomenten leert het kind wie hij zelf is, wat hij goed kan en wat hij minder goed kan. Hij leert om te gaan met zijn negatieve gedachten en deze om te zetten naar positieve gedachten, door middel van creatieve opdrachten.

Door middel van sport en weerbaarheidsoefeningen trainen we jouw kind een zelfverzekerde houding aan te nemen. Hij leert te spreken met een krachtige stem en zijn grenzen aan te geven. Jouw kind oefent uitdagingen zelfstandig aan te gaan en hulp te vragen op momenten dat hij dit écht nodig heeft. Alle kleine stappen zullen we vieren, zodat je kind leert om te gaan met complimenten. Hij leert trots op zichzelf zijn.

De oefeningen worden bijgehouden in een werkboek, die na het begeleidingsmoment wordt doorgenomen met ouders. Ouders krijgen tips, hoe zij hun kind het beste kunnen ondersteunen tijdens het proces.

De begeleiding vindt plaats thuis of op locatie, op basis van een indicatie van jouw eigen huisarts, het centrum voor jeugd en gezin (CJG) of het sociaal wijkteam. Daarnaast kan de begeleiding plaatsvinden op basis van persoonsgebonden budget (PGB).

Wil jij jouw kind aanmelden of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op per mail of telefoon.

Ga naar de inhoud